måndag, november 26, 2012

En blick bakåt och en blick framåt

Några av er kunde inte delta förra kontaktdag. Som ersättning kunde ni nu se på videon på Learning Café och diskutera i er blog, hur ni själv kunde utnyttja sociala medier i:

  • handledning
  • "vanlig undervisning"
  • att bättre kombinera teori och praktik
Det kommer att vara en bra inledning till vårt sista kontaktdag, då vi kommer att ha en basar på hur ni redan har använt some-verktyg i ert arbete under hösten och vilka planer ni har för fortsättningen. 

Uppgifter

Har du redan använt något some-verktyg på riktigt? Eller har du först börjat fundera, vad du kunde göra med dem? Nu är det dags att berätta åt andra deltagare, hur du knyter some-kursen till ditt arbete.
  1. Gör en presentation på max 5 minuter. Presentationen skall visas 10.12. Den skall vara en "kiosk-presentation", alltså nånting som rullar utan att du själv är där för att visa och tala. Du kan välja det some-verktyg som du vill. 
  2. Idén är, att folk vandrar från presentation till presentation, och till slut har vi en sammanfattning. För att pigga upp diskussionen, tänk i förhand på en fråga eller provokation du vi ställa till andra deltagare.
  3. Gör en "lööppi" där du gör reklam för din presentation och publicera det i din blogg i förhand.

Om du vill göra din lööppi i bild-format, kan du använda Sumopaint, http://www.sumopaint.com, som är gratis, och som du kan använda på din browser, alltså du behöver inte installera någonting!

Några tips

Mera instruktioner kan du hitta från tutorialerna på https://www.youtube.com/sumopaint.

Obs! Du behöver inte använda Sumopaint för din "marknadsförings lööppi", men gör gärna det om du har tid. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar